Την μνήμη του προστάτη του, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας , γιόρτασε την Δευτέρα (12 Νοεμβρίου 2018) ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», που εδρεύει στην πόλη μας (Ηπείρου 79-83).

Το πρωϊ τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, μετά αρτοκλασίας στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, πόλεως Λαρίσης (ώρες 07:30΄ έως 10:00), και μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους Ιεραποστόλους που διακόνησαν την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική Αρχιερέων Ιγνατίου (Μανδενλίδη),Θεοδώρου και Νεκταρίου, Ιερομονάχων Χρυσοστόμου (Παπασαραντόπουλου), Χριστοφόρου, (Ουγκαντό Ιερομόναχο), Κοσμά (Ασλανίδη ) και Χαρίτωνα (Πνευματικάκις), τους Ιερομονάχους π. Αθανάσιο (Μυτιληναίο), πνευματικό ιδρυτή της Πορείας Αγάπης, π. Σεραφείμ Δημόπουλο (γνωστός για την αγάπη του και το ενδιαφέρον του προς την εξωτερική Ορθόδοξη Ιεραποστολή), Ιερέως π.Ειρηναίου (Magipi , εκ των πρώτων Ορθοδόξων της Ουγκάντα), καθώς και για τους κεκοιμημένους, δωρητές, μέλη και συνεργάτες της «Πορείας Αγάπης».
Ο γνωστός Θεολόγος ( τ.Λυκειάρχης) κ. Βασίλειος Στεργιούλης , ομίλησε επίκαιρα για τον βίο και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του εορτάζοντος Αγίου, συνεπεία του οποίου αποκτήθηκε ο τίτλος του Ελεήμονος (Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων) και αναφέρθηκε «στην αναγκαιότητα ενισχύσεως , με κάθε τρόπο και χωρίς διακρίσεις χρώματος, φυλής ή γλώσσας, της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα, για την δόξα και αγάπη του Αγίου Τριαδικού Θεού» .

Μετά το μνημόσυνο, ακολούθησε το κέρασμα που επιμελήθηκαν οι εθελόντριες κυρίες του Συλλόγου, στα ΝΕΑ γραφεία της Πορείας Αγάπης (Ηπείρου 79-83, παραπλεύρως του Συλλόγου Πολυτέκνων ν.Λαρίσης και περιχώρων). Ο Πρόεδρος της Πορείας Αγάπης ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες στην εορτή του προστάτη Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος και αναφέρθηκε συνοπτικά στο ιστορικό ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου, που συμπληρώνει το 10ο έτος της παρουσίας του στην πόλη μας και ζήτησε την προσευχή για την στήριξη και ενδυνάμωση των ευρισκομένων στην πρώτη γραμμή Ορθοδόξων Ιεραποστόλων μας. Χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδημόπουλος Δημήτριος και ο Περιφερειακός σύμβουλος κ.Καλομπάτσιος Χρήστος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Ιερείς π.Ευθύμιος και π.Εμμανουήλ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Καλομπάτσιος και Μαρία Μαμάρα ,ο Δημ. Σύμβουλος Κων. Καλαμπαλίκης, οι Πρόεδροι του Συλλόγου Πολυτέκνων και του Παραρτήματος Θεολόγων ν.Λάρισας (Οικονόμου Δημήτρης και Γκουντελάκης Παναγιώτης) , εκ των μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών ν. Λαρίσης για την Μακεδονία μας οι Απ. Παπαπαρίσης και Βασ. Διβάνης.